ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΩΝ

ferragnes-feranies-almond-amygdala-05-tsesmelis-fytorio-800x530.jpg
  • ΦΥΡΑΝΙΑ / FERRAGNES

Ημίσκληρη ποικιλία,μεγαλόκαρπη,με ποσοστό ψύχας 35-39%,με γλυκιά γεύση.
Το βάρος του καρπού κυμαίνεται μεταξύ 3,5-4,5 γραμμάρια,έχει σχήμα επιμήκες,ελαφρά μυτερό και κέλυφος ημίσκληρο.
Γαλλικής προέλευσης,προιόν διαστάυρωσης της Cristomorto με την Άι.
Σαν δένδρο είναι ζωηρό με ημιορθόκλαδη ανάπτυξη,σχηματίζει μακρείς βλαστούς που γεμίζουν γύρω τους απο καρπό.
Ως προς την άνθηση χαρακτηρίζεται οψιμανθής (1η εως 25η Μαρτίου).Ωριμάζει το τρίτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Είναι ποικιλία ευαίσθητη στο μύκητα Fusicoccum amygdali και ανθεκτική στο Cladosporium carpophilun και στη μονίλια.

mandla-ferraduel5-1000x800.jpg
  • ΦΕΡΡΑΝΤΟΥΕΛ /FERRADUEL

    Γαλλικής προέλευσης,πολύ σκληροκέλυφη,μονόσπερμη με ψύχα αρκετά μεγάλη με καλή γεύση.

    Το βάρος του καρπού είναι περίπου 5.2 γραμμάρια

    Θεωρείται ποικιλία παραγωγική εως πολύ παραγωγική,με απόδοση σε ψύχα 25-28%.

    Σαν δένδρο είναι ζωηρό με ημιορθόκλαδη ανάπτυξη και μικρή τάση παρενιαυτοφορίας.

    Ως προς την άνθηση χαρακτηρίζεται οψιμανθής (5η εως 25η Μαρτίου).Ωριμάζει το δεύτερο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

    Είναι ποικιλία ανθεκτική στο Cladosporium carpophilun και στη μονίλια.Χρησιμοποιείται ως επικονιαστής της ποικ.Φυρανιά.

Πηγή:

Νικ.Μπρουσοβάνας <<Η αμυγδαλιά>

Κωστ.Ποντίκης <<Ειδική Δενδροκομία>>

Previous
Previous

ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ & ΜΕΛΙΣΣΑ

Next
Next

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ